Βιβλία

Βιβλία
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:

Μουσική για Κανόνι - Μανώλης Καρπάθιος

Μια πρωτοποριακή έκδοση, σταθμός στα μουσικοπαιδαγωγικά πράγματα της ανατολικής μουσικής, το βιβλίο με τίτλο "Μουσική για κανόνι" του Μανώλη Καρπάθιου. Το βιβλίο περιέχει παραδοσιακά τραγούδια, σύγχρο..

11,90€

Κανονάκι,  Τα πρώτα βήματα / Αναστασόπουλος Παντελεήμων Ι. Αναμένεται σύντομα

Κανονάκι, Τα πρώτα βήματα / Αναστασόπουλος Παντελεήμων Ι.

Η μέθοδος που κρατάτε στα χέρια σας έχει σκοπό να καθοδηγήσει κάθε ενδιαφερόμενο στα πρώτα του βήματα, παρουσιάζοντας κυρίως ασκήσεις εξοικείωσης με το κανονάκι. Παράλληλα εισάγει στη στοιχειώδη θεωρί..

12,00€

Ποντιακά Τραγούδια - Ζαζόπουλος Βασίλης

Μια συλλογή με 17 τραγούδια από τον Πόντο.Η Παναγία ΣουμελάΑητέντ'ς επαραπέτανενΣεράντα μήλα κόκκιναΤο ΤσάμπασινΗ ΛεμόναΊμερα μ'Έναν άστρεν εξέβενΣουμπούλα μ'Η ΤρυγόναΧριστός 'γεννέθενΚότσαριΣερενίτσα..

12,20€

Η Λύρα του Πόντου - Μιχάλης Καλιοντζίδης

Ο τόπος της ποντιακής μουσικής αποτελεί χώρα προς ανακάλυψη, και προς την κατεύθυνση αυτή συντάχθηκε το παρόν βιβλίο. Πρόκειται για μια μελέτη πάνω στο πιο εμβληματικό σύμβολο της ποντιακής μουσικής, ..

18,00€

Μια ανθολόγηση του αστικού - λαΐκου τραγουδιού 1

ΜΙΑ ΑΝΘΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ-ΛΑΪΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 1Επιμέλεια: Ν.Θερμός - Δ. ΠυργιώτηςΤόμος 1ος - Σμυρναίικα & Ρεμπέτικα σκληρό εξώφυλλοΤο βιβλίο Μια Ανθολόγηση του Αστικού-Λαϊκού Τραγουδιού, που θ..

20,00€ 18,00€

Παπαναστασίου Βαγγέλης - Μουσικές Καταγραφές Της Ηπείρου

Ανθολογία παραδοσιακών κομματιών από την Ήπειρο- Για όλα τα μουσικά όργαναΠεριεχόμενα:Νεραντζ(ι)α 2/4, Σύρμπα 2/4, Παραμυθιά 2/4, Κοφτός 2/4, Στου παπά τα παραθύρια 2/4, Φεζοδερβέναγας 2/4 και 4/4, Πα..

18,00€

Μουσικές Καταγραφές της Μακεδονίας - Παπαναστασίου Βαγγέλης

Καταγραφή παραδοσιακών κομματιών από τη Μακεδονία για όλα τα μουσικά όργαναΆνοιξαν τα δέντραΜπέλα ΟλυμπίαΖάικοΧασαπιάΚάλανταΜπαιντούσκινοΝ'ακούσεις συ προυτοσυρτήΓαλανή γαλαζιανήΝιζάμικοςΤης ΠαρτάλωςΓ..

19,00€

Σκοποί & Μαντινάδες της Κρήτης - Πετράκης Στέλιος / Ανδρεουλάκης Ηλίας

Ριζίτικα- Ταμπαχανιώτικα, Συρτά, Κοντυλιές. Διάφοροι σκοποί, Μαντινάδες - Για όλα τα μουσικά όργανα ..

21,70€ 19,50€

Ραψανιώτης Β./Αποστόλου Α - Παραδοσιακά τραγούδια για βιολί

Παραδοσιακά τραγούδια μεταγραμμένα για βιολί. Περιλαμβάνει CD με μουσικά παραδείγματαΠεριεχόμενα:Πέρα στους πέρα κάμπους, Μια πέρδικα μικρή, Γιαλό-γιαλό, Σαμιώτισσα, Σ'αγαπώ γιατί είσαι ωραία, Η τράτα..

21,00€

Το Τούρκικο Μακάμ - Murat Aydemir

ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΜΑΚΑΜ - Murat Aydemir / Μετάφραση-Επιμέλεια: Σοφία ΚομποτιάτηΠεριλαμβάνει 2 CD.Τα τελευταία είκοσι χρόνια μουσικοί και ερευνητές στην Ελλάδα έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις μουσι..

22,00€

Η τεχνική του παραδοσιακού κλαρίνου - Απόστολος Βαγγελάκης

Το βιβλίο αυτό απευθύνεται σε όλους εκείνους που θέλουν να γνωρίσουν το κλαρίνο μέσα από την παραδοσιακή μουσική αλλά και την ίδια την παραδοσιακή μουσική μέσα από το κλαρίνο.Είναι ένα ξεκίνημα, μια γ..

22,50€

Ρόζα Εσκενάζυ - Προπολεμικά, ρεμπέτικα & παραδοσιακά τραγούδια - Ψαθά Δέσποινα

Μια μελέτη της φωνητικής τεχνικής και ερμηνείας & καταγραφή της σε παρτιτούρα Η Ρόζα Εσκενάζυ ήταν μια σπουδαία ερμηνεύτρια του ρεμπέτικου τραγουδιού, με μεγάλη καριέρα και με πλούσια δισκογρ..

25,00€ 22,50€

Το τουμπελέκι και οι ρυθμοί - Λευτέρης Παύλου

 Περιλαμβάνει την ηχογράφηση των πολύ γνωστών ρυθμών από το τουμπελέκι στην Ελληνική παραδοσιακή και λαϊκή μουσική μέσα από τους χορούς, τα τραγούδια και τους οργανικούς σκοπούς. Οι φωτογραφίες, ..

22,50€

Οι Μουσικοί Τρόποι στην Ανατολική Μεσόγειο - Μ. Μαυροειδής

Το βιβλίο αυτό προσπαθεί να δώσει στον αναγνώστη μια ολοκληρωμένη εικόνα του μουσικού συστήματος της Μεσογείου και της Εγγύς Ανατολής. Συνεξετάζονται συγκριτικά η έντεχνη κοσμική μουσική Αράβων και Το..

25,20€

Ταμπουράς, Ολοκληρωμένη Μέθοδος - Κασούρας Βασίλης

Ολοκληρωμένη Μέθοδος. Οργανογνωσία, Θεωρία της Μουσικής, Οργανοχρησία ..

26,50€

Βασιλάκης Γιώργος - Μέθοδος Παραδοσιακού Βιολιού, Τεύχος 1ο

Μέθοδος Παραδοσιακού Βιολιού - Τεύχος 1ο1. Εκμάθηση της βυζαντινής μουσικής2. Τρόποι παιξίματος ..

27,90€

Μέθοδος για ούτι - Κασούρας Θ. Βασίλης

Ολοκληρωμένη μέθοδος για ούτι - Οργανογνωσία - Θεωρία μουσικής - Οργανοχρησία ..

29,00€

Λύρα Κρήτης - Π.Περυσινάκης

Ο Πάρις Περυσινάκης, κρητικός λυράρης, πολυμουσικός και τραγουδοποιός, με μακρόχρονηθητεία στη διδασκαλία, εγκαινιάζει τη σειρά βιβλίων «ΛΥΡΑ ΚΡΗΤΗΣ», που αποτελείκαταγραφή ενός μεγάλου φάσματος ρεπερ..

29,50€

Λαϊκή κιθάρα - Δημήτρης Μυστακίδης

Λαϊκή κιθάρα - Τροπικότητα & ΕναρμόνισηΜέθοδος εκμάθησης της λαϊκής κιθάρας, με θεωρητικό παράρτημα για την αρμονική και μελωδική ανάλυση του συστήματος των λαϊκών δρόμων σε συνδυασμό με ρεπερτόρι..

30,00€

Μαθαίνοντας & εξερευνώντας το τουμπελέκι. Βιβλίο Πρώτο + CD - Κούρτης Πέτρος

Εισαγωγή στο τουμπελέκι,τεχνική & ασκήσεις,ανάλυση ρυθμών - Περιλαμβάνει 22 μουσικά παραδείγματα για παράλληλη εξάσκηση ..

30,00€

Το αστικό λαϊκό τραγούδι στην Ελλάδα του μεσοπολέμου: Σμυρναιϊκα και Πειραιώτικα Ρεμπέτικα - Ε. Βούλγαρης & Β. Βανταράκης

Μια συμβολή στη βιβλιογραφία του «ρεμπέτικου» τραγουδιού. Περιλαμβάνει την καταγραφή ενός σημαντικού αριθμού ηχογραφήσεων του Μεσοπολέμου, που αφορούν συνθέσεις του αστικού ρεπερτορίου.Όλοι οι γνωστοί..

31,00€

Το Λαούτο - Μυστακίδης Δημήτρης

Το Λαούτο, Τροπικότητα & ΕναρμόνισηΠλήρης μέθοδος εκμάθησης λαούτου. Περιέχει μορφολογικά και κατασκευαστικά στοιχεία, θεωρία, συγχορδίες, λαϊκούς δρόμους και μακάμ, ρυθμούς και πολλά τραγούδια. Μ..

35,00€