Μενού
Your Cart

Βιβλία

Μια πρωτοποριακή έκδοση, σταθμός στα μουσικοπαιδαγωγικά πράγματα της ανατολικής μουσικής, το βιβλίο με τίτλο "Μουσική για κανόνι" του Μανώλη Καρπάθιου. Το βιβλίο περιέχει παραδοσιακά τραγούδια, σύγχρονες και κλασικές συνθέσεις, δακτυλοθετημένα για το όργανο. Τα μέλη είναι τονισμένα σε βυζαντινή σημε..
11,90€ Χωρίς ΦΠΑ:11,90€
Η μέθοδος που κρατάτε στα χέρια σας έχει σκοπό να καθοδηγήσει κάθε ενδιαφερόμενο στα πρώτα του βήματα, παρουσιάζοντας κυρίως ασκήσεις εξοικείωσης με το κανονάκι. Παράλληλα εισάγει στη στοιχειώδη θεωρία των ήχων της Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής, την αντιστοιχία τους με τους τρόπους και τα μακάμ τη..
12,00€ Χωρίς ΦΠΑ:12,00€
Μια συλλογή με 17 τραγούδια από τον Πόντο.Η Παναγία ΣουμελάΑητέντ'ς επαραπέτανενΣεράντα μήλα κόκκιναΤο ΤσάμπασινΗ ΛεμόναΊμερα μ'Έναν άστρεν εξέβενΣουμπούλα μ'Η ΤρυγόναΧριστός 'γεννέθενΚότσαριΣερενίτσαΛετσίναΤρομαχτόν ΤίκΜοσκώφΚοτσιχτόν ΟμάλΠατούλα ..
12,20€ Χωρίς ΦΠΑ:12,20€
Δεκαετία του ’30 και στον Πειραιά μεσουρανεί η «Τετράς η ξακουστή του Πειραιώς». Οι μάγκες της εποχής ακούνε το σχήμα που ανέδειξε το Πειραιώτικο Ρεμπέτικο και οι τεκέδες μοιάζουν με χώρους λατρείας του μπουζουκιού. Μέλη του σχήματος είναι οι Μάρκος Βαμβακάρης, Ανέστης Δελιάς, Γιώργος Μπάτης..
15,00€ 13,00€ Χωρίς ΦΠΑ:13,00€
 Μελέτη για την εξελικτική πορεία του οργάνου μέσα από μία ιστορική βιβλιογραφική προσέγγιση. Το κανονάκι είναι Ελληνικό ή Τουρκικό; Ποια είναι η σχέση του με τον «κανόνα του Πυθαγόρα»; Αυτό είναι το «ψαλτήριον» των Βυζαντινών; Τι αναφέρουν οι πηγές για την παρουσία του στην Αρχαία Ελλάδα, στ..
16,00€ 13,90€ Χωρίς ΦΠΑ:13,90€
Η παρούσα έκδοση φιλοδοξεί να αποτελέσει το πρώτο μέρος ενός συστήματος διδασκαλίας για το όργανο του ταμπουρά, όχι μόνον ως μέσου αναφοράς για την κατανόηση του τροπικού συστήματος της ελληνικής -λεγόμενης παραδοσιακής- μουσικής, αλλά κυρίως ως σολιστικού και συνοδευτικού παράλληλα μουσικού οργάνου..
15,00€ Χωρίς ΦΠΑ:15,00€
Ο τόπος της ποντιακής μουσικής αποτελεί χώρα προς ανακάλυψη, και προς την κατεύθυνση αυτή συντάχθηκε το παρόν βιβλίο. Πρόκειται για μια μελέτη πάνω στο πιο εμβληματικό σύμβολο της ποντιακής μουσικής, τη λύρα. Εξερευνάται η οργανολογία και η τεχνική της, το ρεπερτόριό της και ο λειτουργικός της ρόλος..
18,00€ Χωρίς ΦΠΑ:18,00€
ΜΙΑ ΑΝΘΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ-ΛΑΪΚΟΥ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ 1Επιμέλεια: Ν.Θερμός - Δ. ΠυργιώτηςΤόμος 1ος - Σμυρναίικα & Ρεμπέτικα σκληρό εξώφυλλοΤο βιβλίο Μια Ανθολόγηση του Αστικού-Λαϊκού Τραγουδιού, που θα ολοκληρωθεί σε δύο τόμους, είναι το απόλυτο χρηστικό εργαλείο τόσο για ερασιτέχνες όσο και για επα..
20,00€ 18,00€ Χωρίς ΦΠΑ:18,00€
Ανθολογία παραδοσιακών κομματιών από την Ήπειρο- Για όλα τα μουσικά όργαναΠεριεχόμενα:Νεραντζ(ι)α 2/4, Σύρμπα 2/4, Παραμυθιά 2/4, Κοφτός 2/4, Στου παπά τα παραθύρια 2/4, Φεζοδερβέναγας 2/4 και 4/4, Παλαμάκια 2/4, Τέτοια ώρα 3/4, Ντελή παπάς 3/4, Εμπάτε αγόρια στο χορό 3/4, Κοντούλα λεμονιά 3/4, Κατσ..
18,00€ Χωρίς ΦΠΑ:18,00€
Η βασική προβληματική, η οποία διέπει κατά κύριο λόγο το εγχείρημα της συγγραφής του παρόντος βιβλίου σχετίζεται με το ζητούμενο της διαχείρισης του φαινομένου της αστικής-λαϊκής μουσικής δημιουργίας με έναν τρόπο αυστηρά θεωρητικό αλλά και παράλληλα γόνιμα λειτουργικό. Έτσι, πέραν από την..
18,50€ Χωρίς ΦΠΑ:18,50€
Καταγραφή παραδοσιακών κομματιών από τη Μακεδονία για όλα τα μουσικά όργαναΆνοιξαν τα δέντραΜπέλα ΟλυμπίαΖάικοΧασαπιάΚάλανταΜπαιντούσκινοΝ'ακούσεις συ προυτοσυρτήΓαλανή γαλαζιανήΝιζάμικοςΤης ΠαρτάλωςΓκάινταΜάηςΟμορφούλαΚαναρίνιΆσπρα μου περιστέριαΤριανταφυλλιάΠω,πω,πω ΜαρίαΚόρη ΕλένηΟ διαμαντένιος σ..
19,00€ Χωρίς ΦΠΑ:19,00€
Ριζίτικα- Ταμπαχανιώτικα, Συρτά, Κοντυλιές. Διάφοροι σκοποί, Μαντινάδες - Για όλα τα μουσικά όργανα ..
21,70€ 19,50€ Χωρίς ΦΠΑ:19,50€
Εμφάνιση 1 έως 12 από 27 (3 Σελ.)